تفاوت بلوک هبلکس و لیکا

 

بررسی کامل تفاوت بلوک هبلکس و لیکا

بلوک هبلکس و لیکا را می‌توان دو بلوک ساختمانی درجه‌یک و کاربردی دانست که امروزه به‌وفور در میان سازندگان و مهندسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. بلوک لیکا به‌عنوان یک بلوک سیمانی به‌دلیل ترکیبات و متریال خود از وزن نسبتاْ سبک‌تری نسبت به بلوک‌های سیمانی برخوردار است. هبلکس نیز نوعی بلوک بتنی سبک محسوب می‌شود که با خاصیت و مشخصات منحصر‌به‌فرد در صنعت ساختمانی شهرت بالایی دارد.

هر دو بلوک لیکا و هبلکس به‌واسطه قابلیت‌ها و ساختار خود تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در این مطلب سعی داریم شما را با عمده تفاوت این دو بلوک ساختمانی آشنا کنیم. در مطالعه این مطلب همراه ما باشید.

تفاوت بلوک هبلکس و لیکا

 

تفاوت بلوک لیکا با هبلکس

در ادامه به بیان تفاوت‌های بلوک هبلکس با لیکا از جوانب مختلف می‌پردازیم.

۱. تفاوت‌های ظاهری بلوک هبلکس و لیکا

عمده تفاوت بلوک‌های هبلکس و لیکا را می‌توان در نحوه تولید و خصوصیات ظاهری‌شان دانست. این بلوک‌های ساختمانی از لحاظ ساختار و ظاهر با یکدیگر تا حدودی متفاوت هستند. بلوک لیکا به‌صورت توخالی اما بلوک هبلکس به‌صورت توپر ساخته می‌شوند.

بلوک‌های هبلکس با وجود اینکه به‌صورت توپر ساخته می‌شوند اما به‌دلیل متریال و مواد اولیه استفاده شده در ساخت دارای وزن بسیار کمتری نسبت به بلوک لیکا هستند و برای دیوارچینی انتخاب بهتر و باصرفه‌تری خواهند بود. پیشنهاد می‌کنیم که برای اطمینان از کیفیت ساخت و متریال به‌کار‌رفته خرید هبلکس را از نمایندگی‌ها و مراکز معتبر و رسمی انجام دهید.

۲. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ وزنی

تفاوت وزنی بلوک لیکا

عمده تفاوت بلوک هبلکس و لیکا را می‌توان در میزان وزن آن‌ها دانست. بلوک‌های سبک‌تر اغلب موجب افزایش مقاومت و استحکام سازه می‌شوند و علاوه‌بر این سرعت اجرا را نیز افزایش می‌دهند. بلوک هبلکس وزن سبک‌تری نسبت به لیکا دارد و به‌همین‌خاطر انتخاب بهتری برای افزایش مقاومت و استحکام سازه خواهد بود. بلوک‌های هبلکس در رنج وزنی ۴۵۰ تا ۵۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب و بلوک‌های لیکا با وزن کمتر از ۱۱۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب تولید می‌شوند.

۳. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ مقاومت فشاری

یکی دیگر از تفاوت‌های بلوک هبلکس و لیکا در میزان مقاومت فشاری آن‌ها است. بلوک هبلکس دارای مقاومت فشاری بین ۲۵ تا ۳۵ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع است اما در مقابل در بلوک لیکا میزان مقاومت فشاری حدود ۲۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع تعیین می‌شود.

۴. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ مقاومت مکانیکی

مقاومت مکانیکی بلوک لیکا

بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ مقاومت مکانیکی نیز تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند. بلوک هبلکس به‌دلیل ساختار شکننده‌ای که دارد از مقاومت پایینی برخوردار است اما بلوک لیکا به‌دلیل ساختار مقاومت و متراکم از مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار‌های وارده برخوردار است.

۵. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ مقاومت حرارتی

بلوک هبلکس در مقایسه با بلوک لیکا از مقاومت بسیاری بالایی در برابر آتش برخوردار است و به‌همین‌خاطر انتخاب بهتر و ایمن‌تری برای ساختمان‌های مهم خواهد بود. بلوک لیکا از مقاومت کمتری برخوردار است و در صورت بروز حریق به‌سرعت حرارت را از خود عبور می‌دهد.

۶. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ عایق صوت و دما

عایق صوت و دما با بلوک لیکا

هر دو بلوک هبلکس و لیکا از خاصیت و ویژگی عایق صوت و دما برخوردار هستند اما در میزان عایق‌بندی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. در ادامه به تفاوت‌های بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ عایق صوتی و دمایی می‌پردازیم:

بلوک لیکابلوک هبلکس
عایق دماییمقاومت کم در برابر هدر رفتن انرژیمقاومت بالا در برابر هدر رفتن انرژی
عایق صوتیحدود ۴۹ دسی بلبین ۴۵ تا ۵۵ دسی بل

۷. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ سرعت اجرا

هرچه فرآیند اجرای دیوار‌های بلوکی با سرعت بیشتری طی شود، پروسه ساخت کل سازه نیز با سرعت و عملکرد بیشتری پیش می‌رود. بلوک هبلکس به‌دلیل وزن سبک‌تر و ابعاد بزرگ‌تر موجب تسریع در روند دیوارچینی می‌شود در‌حالی‌که بلوک لیکا این خاصیت را ندارد و در مقایسه با هبلکس از سرعت اجرای بسیار کمتری برخوردار است.

۸. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ میزان جذب آب

یکی دیگر از تفاوت‌های بلوک هبلکس و لیکا را می‌توان در میزان رطوبت‌پذیری و جذب آب آن‌ها دانست. در واقع هبلکس نسبت به لیکا قابلیت جذب آب بیشتری داشته و به‌همین‌خاطر در مناطق شمالی کشور به‌راحتی می‌توان از این بلوک استفاده کرد. بلوک هبلکس با ویژگی جذب رطوبت بالا از رشد هرگونه قارچ و موجودات زنده جلوگیری می‌کند. البته ناگفته نماند که بلوک لیکا نیز از قابلیت جذب آب مناسبی برخوردار است اما این مقدار در مقایسه با هبلکس ناچیز خواهد بود.

۹. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ تولید بافت مرده

تفاوت بلوک لیکا با بلوک هبلکس

میزان تولید بافت مرده نیز یکی دیگر از تفاوت‌های بلوک هبلکس و لیکا محسوب می‌شود. شما در فرآیند اجرای بلوک لیکا نمی‌توانید سفیدکاری را به‌صورت مستقیم انجام دهید و بایستی یک لایه گچ یا خاک پیش‌از سفیدکاری حتماً انجام شود. اما در مقابل بلوک هبلکس به‌دلیل ساختار و مشخصات متفاوت امکان سفیدکاری به‌صورت مستقیم و بدون گچ‌کاری را برای شما فراهم کرده است. این مزیت بلوک هبلکس موجب شده تا میزان تولید بافت مرده ساختمان تا حد بالایی کاهش پیدا کند که این مسئله کاهش وزن کلی سازه را نیز در پی خواهد داشت.

۱۰. تفاوت بلوک هبلکس و لیکا از لحاظ هزینه

از مهم‌ترین تفاوت‌های بلوک هبلکس و لیکا می‌توان به قیمت آن‌ها اشاره کرد. تفاوت‌های عمده‌ای در ساختار، قیمت و میزان مقاومت بلوک این دو بلوک وجود دارد که پیشنهاد می‌کنیم در فرآیند انتخاب مصالح مورد توجه قرار دهید. بلوک لیکا به‌عنوان مصالح ساختمانی اقتصادی و قیمت مناسب محسوب می‌شود و شما با بودجه محدود نیز می‌توانید برای خرید آن اقدام کنید. اما در مقابل بلوک هبلکس به‌دلیل متریال و قابلیت‌های منحصر‌‌به‌فرد از قیمت بیشتری در مقایسه با بلوک لیکا برخوردار است.

 


پایان مطلب


 

 

لینک های مفید و مرتبط با این مطلب

نوشته های مرتبط

بازار عمده فروشی: اینجا کلیک کن!