کاذب چیست انواع سقف های کاذب 1

سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب شاخه‌ای از معماری و دکوراسیون داخلی است که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) به‌کار می‌رود. از پیشینهٔ این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست. معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده‌اند چه‌قدر از کاربردهای مختلفِ این حرفه آگاهی داشتند، اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد.
حضور سقف کاذب در ساختمان، دغدغهٔ پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می‌برد، و این، یکی از ویژگی‌های این رشتهٔ ساختمانی نیز هست. سقف کاذب در مواردی که ذکر می‌شود قابلیت خود را بروز می‌دهد: پوشش تأسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم‌ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و… پوشاندن، مهم‌ترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

سقف کاذب، همپای رشته‌های مختلف ساختمانی و صنایع دیگر رشد کرده و به پویایی رسیده‌است. صنعت نوین ساختمان به‌خوبی این رشته را به خدمت گرفته و از آن بهره می‌گیرد. طراحانِ سقف  کاذب هم با انعطاف‌پذیریِ متریال سقف کاذب آشنایی دارند. آنها از اَشکال مختلف محصولات آگاهند و این آشنایی به آنها کمک می‌کند نقشه‌های بهتری طرح کنند؛ نقشه‌هایی که موقع اجرا هم به همان زیبایی روی کاغذ باشند. طراحی این رشته از صنعت ساختمان به تخصص خاصی نیاز دارد. طراح باید ویژگی‌های همهٔ سازه‌ها را به‌خوبی بشناسد. با انواع سقف کاذب آشنایی داشته‌باشد و نوع کاربریِ آنها را در موقعیت‌های مختلف درک کند تا درهنگام اجرا با مشکل مواجه نشود. موقعیت‌ها می‌تواند اینها باشد: با سهولت آویزان کردن سقف و مهار آن از سقف اصلی، رطوبت محل و میزانخورندگی، تغییرات دما در طول سال، آکوستیک بودن، نورپردازی، کارکرد دکوراتیو و مقرون‌ به‌صرفه بودن. نصب سریع و آسان سقف کاذب هم یکی از مواردی است که تولیدکنندگان در ساخت‌وساز آن کوشش و رقابت می‌کنند. در انتخاب طرح و اجزای آن هم‌فکری نزدیک بین مجری سقف کاذب و معمار طراح باید وجود داشته‌باشد.

 مهم ترین دلایل استفاده از سیستم سقف کاذب :

1. ایجاد رویه ای برای پوشش قسمت زیرین سقف ساختمان با استفاده از سقف کاذب
2. ایجاد فضایی برای جاسازی تاسیسات و تجهیزات سبک وزن بر روی سقف 
3. بهبود عایق بندی صوتی و یا حرارتی سقف هر طبقه از ساختمان با دیگر طبقات به واسطه وجود سقف کاذب
4. حفاظت از اسکلت ساختمان وبه خصوص اسکلت های فولادی در برابر حریق
5. ایجاد امکاناتی برای کنترل صوت و جذب آن با موارد و مصالح به کار برده شده در ساختار سقف کاذب
6. ایجاد سقفی کوتاه تر برای فضاهای داخلی ساختمان
7. ایجاد فضایی مناسب جهت پارکینگ در بیرون از ساختمان مانند حیاط
8. امکان بهره مند شدن هر چه بهتر از فضاهایی مانند پاسیو و حیاط خلوت

مطلب پیشنهادی :  سازه ال اس اف چیست

انواع سقف کاذب :

1. سقف کاذب با رابیتس و اندود
2. سقف کاذب با لمبه آلومینیوم
3. سقف کاذب با لمبه چوبی
4. سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی
5. سقف کاذب با ورقهای آزبست و سیمان صاف
6. سقف کاذب با انواع آکوستیک
7. سقف کاذب با انواع پلی کربنات و ایرانیت
8. سقف کاذب با انواع طلق و پلکسی
9. سقف کاذب با پوشش ورق گالوانیزه (شیروانی)

سقف کاذب با رابیتس

 

استفاده از رابیتس برای اجرای این نوع سقف کاذب بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. رابیتس عبارتست از شبکه ایی از ورقهای فلزی گالوانیزه به قطر 0/2 تا 0/5 میلیمتر، به عرض 60، طول 2500 سانتیمتر و مساحت هر ورق آن 1/5 متر مربع است. این ورقها با قیچی ورق بر به راحتی بریده می شود و می توان آن را به شکلهای دلخواه در آورد.
در مورد رابیتس چنانچه از ملات سیمان استفاده می شود توصیه می گردد. رابیتس از فولاد سیاه و اگر از ملات گچ استفاده می شود بهتر است رابیتس از نوع گالوانیزه باشد.

سقف کاذب با لمبه آلومینیوم

 

در این پوشش مراحل اجرای کار به شرح زیر است:
پروفیلهای ناودانی آلومینیوم را در ارتفاع سقف کاذب به دیوارها وصل می کنند. تسمه  های آویز را که از جنس فولاد گالوانیزه است، به سقف متصل می نمایند. فاصله ی این  آویز ها در امتداد ورق های لمبه، حداکثر1/20 متر و در جهت عمود بر ورق های مذکور، حداکثر برابر 1/35 متر می باشد.هر تسمه مجهز به یک بست قابل تنظیم می باشد.

سقف کاذب با لمبه چوبی

 

در این پوشش برای زیر سازی اصلی به جای پروفیل و ناودان های آلمینیوم و گالوانیزه از چوب های چهار تراش استفاده می شود.

سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی

 

اجرای این گونه سقف های کاذب معمولا به جای رابیتس و جلو گیری از گچ کاری ، ضمن زیبایی و دقت عمل بالا، سرعت بالایی به انجام کار می دهد.

سقف کاذب با ورقهای آزبست وسیمان صاف

 

این صفحات در دو نوع داخلی و خارجی تولید شده و در فضا هایی که در معرض رطوبت با درصد بالا مانند آشپز خانه های صنعتی، استخر و سونا به کار می روند.

سقف کاذب با انواع آکوستیک

 

این نوع سقف کاذب معمولا در فضا هایی مانند سالن ها، پارکینگ ها و ادارات از تایل های آکوستیک (جاذب صوت) استفاده می شود که ابعاد تایل های آن 60×600 سانتیمتر می باشد.

سقف کاذب با انواع پلی کربنات و ایرانیت

 

این گونه سقف کاذب معمولا در فضا هایی مانند پاسیو، حیاط و حیاط خلوت اجرا می شود. از ویژگی های این مدل  قابل آبندی،عایق حرارت و برودت و امکان استفاده از روشنایی جهت نور  گیری در پاسیوها  می باشد، که بر روی سازه های فلزی،آهن و آلومینیوم قابل نصب است.

سقف کاذب با انواع طلق و پلکسی

 

کاربرد اینگونه سقف های کاذب در فضاهایی مانند آشپز خانه، سرویس های بهداشتی و پاسیو می باشد، که با نور پردازی مناسب در بالای این سقف، زیبایی آن را افزایش می دهد. سازه  های این نوع سقف در انواع مختلف گالوانیزه، آلومینیوم و چوب می باشد. سقف کاذب سرویس بهداشتی و حمام و پاسیو نامی  است که به این نوع سقف کاذب نیز اطلاق می شود.

سقف کاذب با پوشش ورق گالوانیزه ( شیروانی )

 

این نوع سقف کاذب بیشتر در شیروانی ها و آلاچیق ها مورد استفاده قرار می گیرد، که برای نصب آن به  شاسی کشی نیاز است.

 

 

منبع: سایت saghfekazeb

 


پایان مطلب


 

لینکهای مفید

نوشته های مرتبط

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید