sfsd 5

معرفی انواع آچار بکس، یار همیشگی صنعتگران

آچار بکس، که به نام آچار جغجغه‌ای نیز شناخته می‌شود، ابزاری قدرتمند و پرکاربرد برای باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها در مکان‌های مختلف است. این ابزار به دلیل تنوع و کارایی بالا، به یکی از محبوب‌ترین ابزارها در میان صنعتگران، مکانیک‌ها و حتی افراد عادی تبدیل شده است. آشنایی با انواع آچار بکس، سایز مناسب، کیفیت مواد و برند معتبر، از مهم‌ترین نکات در انتخاب و خرید آچار بکس هستند.

آشنایی با انواع آچار بکس و اجزای آن‌ها

آچار بکس، بهترین ابزار برای باز و بسته کردن انواع پیچ‌هاست. این ابزار قدرتمند، تنوع بالایی دارد. انواع آچار بکس شامل آچار بکس برقی، بادی، شارژی و دستی هستند. با وجود تفاوت‌هایی که این آچارها با هم دارند، اما از اجزای اصلی یکسانی تشکیل شده‌اند. آنچه باعث تمایز میان انواع آچارهای بکس می‌شوند، نیروی محرکۀ آن‌هاست که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

اجزای اصلی آچار بکس شامل موارد زیر هستند:

  • دسته: دسته یا بدنۀ بکس بادی، قسمتی از این دستگاه است که تمامی اجزای بکس بادی درون آن قرار می گیرند.
  • درایو: قسمتی از دسته که به بکس متصل می‌شود و دارای اندازه‌های مختلفی مانند ۱/۴ اینچ، ۳/۸ اینچ، ۱/۲ اینچ و ۳/۴ اینچ، ۱ اینچ، ۱-۱/۲، ۲-½ اینچ، ۳-½ اینچ است.
  • روتور : قسمت اصلی ایرموتور بکس بادی است که با چرخیدن آن درایو بکس بادی به حرکت در می آید
  • پرۀ بکس بادی: قطعاتی که درون روتور قرار می گیرند و با ورود جریان باد از روتور فاصله گرفته و باعث چرخیدن روتور و در نتیجه، به چرخش درآمدن درایو بکس بادی می شود.

sfsd

در ادامه با انواع آچار بکس آشنا می‌شویم.

آچار بکس بادی

خرید بکس بادی می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد. بکس بادی که با نام آچار پنوماتیک نیز شناخته می‌شود، قدرت و سرعت بالایی دارد و به همین دلیل، مورد علاقۀ افراد حرفه‌ای است. این مدل از انواع آچار بکس نیاز به استفاده از هوای فشرده برای کار دارد. به همین دلیل لازم است از یک کمپرسور هوا برای آن استفاده کنید. از نظر ظاهری، بکس بادی در چهار شکل مستقیم، سرکج، صلیبی و تفنگی تولید می‌شود. این آچار در پروژه‌های کوچک و بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا که قدرت و سرعت لازم برای هر کاری را ایجاد می‌کند.

آچار بکس بادی از بهترین آچارها در صنعت

 

مزایا و معایب

مزایای این ابزار شامل موارد زیر هستند:

  • قدرت و سرعت بالا
  • مناسب برای کارهای سنگین و مداوم
  • کاهش خستگی اپراتور
  • تنوع در سایز و مدل

با این وجود، نیاز به کمپرسور باد، صدای بلند، قیمت بالا و احتمال آسیب در صورت عدم استفادۀ صحیح نیز از معایب این محصول به شمار می‌روند. هرچند که کارایی فوق‌العادۀ آن، خرید جغجغه بادی را به یک انتخاب عالی تبدیل کرده‌ است.

آچار بکس برقی

همانطور که پیداست، آچار بکس برقی، نیروی لازم برای باز و بسته کردن پیچ‌ها را از طریق برق تأمین می‌کند. در واقع داخل این آچار، یک موتور (DC) تعبیه شده است که با حرکت چرخشی و کوبشی، گشتاور لازم را فراهم می‌کند. از طرفی، کار کردن با این مدل آچار بسیار ساده بوده و به دلیل استفاده از تکنولوژی (Shut OFF)، شرایط راحتی برای استفاده فراهم کرده است. بر مبنای این تکنولوژی، دیگر نیاز نیست که قدرت به وسیلۀ ترکمتر تنظیم شود. زیرا زمانی که پیچ به انتها می‌رسد و سفت می‌شود، آچار به اصطلاح آن را رد کرده و آزاد می‌چرخد.

مزایا و معایب

برخی از مهم‌ترین مزایای بکس برقی  شامل موارد زیر هستند:

  • قدرت و سرعت بالا
  • عدم نیاز به کمپرسور باد
  • تنوع در سایز و مدل
  • قابلیت تنظیم گشتاور

این مدل از انواع آچار بکس نیز در مقایسه با مدل‌های دستی، قیمت بالاتری دارد. گاهی در شرایطی، عدم دسترسی به برق می‌تواند باعث ناکارآمدی محصول شود. همچنین که وزن آن نیز در مقایسه با دیگر مدل‌ها بیشتر است. عدم سرویس مناسب و تعمیر آن نیز ممکن است باعث برق گرفتگی شود. با این حال، انواع آچار بکس برقی با قدرت‌های مختلف وجود دارند که مناسب کارهای فنی هستند.

آچار بکس دستی

یکی از پرکاربردترین و ابتدایی‌ترین انواع آچار بکس، نمونه‌های دستی آن است. برای کار با این ابزار از یک دستۀ مخصوص به نام دستۀ بکس استفاده شده است. این ابزار استوانه‌ای شکل بوده و یک سر آن سوراخ چهارگوش دارد که به اصطلاح به آن درایو گفته می‌شود. انواع آچار بکس دستی، دسترسی شما برای باز و بسته کردن پیچ‌هایی که دسترسی به آن‌ها سخت است را فراهم می‌کنند. این ابزار برای هر کاربرد متفاوت، درایوهای مختلفی دارد. همچنین برای بهره‌وری بیشتر، این آچار به شکل مفصل‌دار تولید می‌شود تا افراد بتوانند زاویۀ دستۀ آن را تنظیم و در فضاهای تنگ و باریک استفاده کنند.

sfsd 2

 

مزایا و معایب

آچار بکس دستی نیز مزایا و معایب خاص خود را دارد. مزایای این ابزار شامل موارد زیر هستند:

  • قیمت مناسب
  • سادگی و سهولت در استفاده
  • عدم نیاز به نیروی برق و باد
  • قابلیت حمل و نقل آسان

با این‌ وجود، این ابزار دارای قدرت و سرعت پایین‌تری نسبت به انواع آچار بکس برقی و بادی است و نیاز به نیروی انسانی بیشتری دارد. بنابراین می‌تواند باعث خستگی کاربر در کارهای سنگین و حجیم شود. اما این ابزار، بهترین آچار بکس برای کارهای سبک است.

آچار بکس شارژی

آچار بکس شارژی، یک نمونۀ بدون سیم است که به شما امکان جابجایی آسان را می‌دهد. برخی از مدل‌های برقی، مجهز به باتری نیز هستند و می‌توان در شرایطی، آن‌ها را در حالت شارژی استفاده کرد. اما باید این نکته را در نظر داشت که آچار بکس شارژی، نسبت به سایر مدل‌ها از قدرت کمتری برخوردار است. اما چون شرایط حمل و نقل ساده‌ای دارد، بسیاری از مصرف‌کنندگان از موضوع قدرت آن چشم‌پوشی می‌کنند. البته دقت کنید که باتری دستگاه شما باید همیشه شارژ باشد. حتی لازم است نسبت به تهیۀ باتری یدک آن نیز اقدام کرده باشید.

آچار بکس شارژی با قابلیت حمل آسان

 

انتخاب و خرید انواع آچار بکس: معیارهای قابل توجه

انتخاب نوع آچار بکس، به عوامل مختلفی مانند نوع کار، میزان آن، بودجه و قدرت مورد نیاز بستگی دارد. با این حال به طور کلی می‌توان از راهنمای زیر برای خرید انواع آچار بکس استفاده کرد:

  • برای کارهای سنگین و مداوم، آچار بکس بادی بهترین گزینه است.
  • اگر به دنبال قدرت و سرعت بالا هستید و دسترسی به برق دارید، آچار بکس برقی انتخاب مناسب شماست.
  • برای کارهای سبک و  با وجود محدودیت بودجه، آچار بکس دستی و شارژی گزینه‌های مناسبی خواهند بود.

چند نکته برای خرید و استفاده از آچار بکس

هنگام خرید و استفاده از انواع آچار بکس، موارد و نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • انتخاب سایز مناسب آچار بکس با توجه به سایز پیچ و مهره‌ها بسیار مهم است.
  • آچار بکس باید از مواد با کیفیت و با دوام ساخته شده باشد تا در برابر فشار و ضربه مقاوم باشد.
  • انتخاب برند معتبر و شناخته شده در هنگام خرید آچار بکس حائز اهمیت است.
  • استفادۀ صحیح از آچار بکس و رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از عینک و دستکش ضروری هستند.

این آچار در صنایع مختلف مانند خودروسازی، هواپیماسازی، کشتی‌سازی و مکانیکی کاربرد دارد. همچنین در صنعت نجاری نیز از انواع آچار بکس برای باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها و اتصالات چوبی استفاده می‌شود.

/


پایان مطلب


/

لینک های مفید و مرتبط

نوشته های مرتبط

20 تا 35 درصد تخفیف ویژه اولی ها