تعریف آبگرمکن خورشیدی
آبگرمکن خورشیدی دستگاهی است که با جذب انرژی خورشیدی آب مورد نیاز را گرم میکند. استفاده از انرژی خورشیدی جهت گرم نمودن آب به جهت رایگان بودن این منبع عظیم انرژی، از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه میباشد. سیستمهای آبگرمکن خورشیدی دارای تقسیم بندیهای مختلفی میباشند که عبارتند از:
ترموسیفون
پمپ دار تحت فشار
برگشت ثقلی
ترموسیفون
این سیستمها فاقد هرگونه پمپ جهت جابجایی آب میباشند و با استفاده از گرمای آفتاب عمل میکنند.مشکل عمده این سیستم پدیده یخ زدگی در فصول سرد سال میباشد.
پمپدار تحت فشار
در این سیستم مدار بسته میباشد و برای جابجایی سیال از پمپ استفاده میکنند. تفاوت اصلی این نوع سیستم با آبگرمکن ترموسیفون در این است که آب داخل لوله های تحت خلا در این حالت تحت فشار به گردش در می آید. بدلیل اینکه لوله های تحت خلا از جنس شیشه هستند و تحمل فشار آب را ندارند، از لوله های هیت پایپ مسی بعنوان ناقل حرارت استفاده شده است. سر لوله های هیت پایپ در داخل مخزن آب قرار دارد، لوله های هیت پایپ که در داخل لول های تحت خلا قرار دارند، در اثر جذب انرژی خورشید گرم شده و گرمای خود را به آب درون مخزن آب منتقل می کنند.
مزیت اصلی این سیستم این است که نیازی به اینکه آبگرمکن بر روی پشت بام قرار گیرد، نیست. بعبارت دیگر برخلاف آبگرمکن های کم فشار که می بایست حتما بر روی ارتفاع قرار گیرند تا بتوانند فشار آبگرم لازم را در خانه تامین نمایند، وجود ندارد و می توان آبگرمکن را در موقعیت دلخواه و مناسب مثلا در فضای زیر شیروانی، داخل حمام و یا در اطراف سقف قرار گیرد.
برگشت ثقلی
سیستمهای برگشت ثقلی عموماً جزء سیستمهای غیرمستقیم گرمایش آب است که در آن آب در یک سیکل بسته حرارت خورشید را از کلکتور دریافت کرده و به وسیله یک مبدل حرارتی آب داخل مخزن را گرم مینماید. سیستم تا زمانی که انرژی خورشید به میزان کافی موجود باشد، کار میکند. در غیر اینصورت پمپ از کار افتاده و سیال داخل کلکتور در اثر نیروی گرانشی به داخل مخزن تخلیه میشود. این سیستمها برای مناطقی که اختلاف دمای زیادی را تجربه میکنند بسیار مناسب است. سیستم برگشت ثقلی کلکتورهای SGP متناسب با شرایط کشور ایران طراحی شده و بدلیل عدم استفاده از ضد یخ، نسبت به سیستمهای ترموسیفون و تحت فشار برتری فراوانی دارد.
انواع آبگرمکن خورشیدی
۱ – آبگرمکن خورشیدی صفحه ای ، ۲ – آبگرمکن خورشیدی استوانه ای
آبگرمکن خورشیدی صفحه ای
در سیستم صفحه ای که قدیمی تراست وبازده کمتری دارد . باید اشعه آفتاب عمود بر صفحه بتابد تا بیشترین جذب راداشته باشد .
آبگرمکن خورشیدی استوانه ای
در سیستم لوله ای استوانه های موازی در هر فصل و هر ساعتی از روز در هرزاویه ای که اشعه خورشید دارد می توانند اشعه آفتاب را جذب کنند و بنابراین حتی تا دمای جوش قابلیت افزایش دمادارند . سیستم صفحه ای کم کم از دور خارج می شود.
مطلب پیشنهادی : راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ
آبگرمکن خورشیدی چگونه کار میکند؟
اصلی ترین قسمت آبگرمکن خورشیدی مجموعه لوله هایی است به نام کلکتور collector که تشکیل شده از یک استوانه شیشه ای که روی سطح آنرا یک ترکیب خاص تیره رنگ پوشانده که اشعه آفتاب آنرا بشدت داغ می کند. درداخل این استوانه آب جریان دارد که گرمای استوانه را جذب کرده و گرم میشود برای جلوگیری از دست رفتن گرمای استوانه تیره رنگ، آنرادر داخل استوانه شیشه ای بزرگتری قرارداده اند که شفاف است و بین این دو استوانه خلا است. خلا عایق کاملی است و اجازه نمی دهد گرمای استوانه داخلی به استوانه خارجی برسد و تلف شود.
چگونه آبگرمگن خورشیدی درهزینه ها صرفه جویی می کند؟
با نصب یک آبگرمکن خورشیدی شش ماه از سال می توانید کاملا موتور خانه یا پکیج را خاموش کنید در شش ماه دیگر هم بین ۵۰ تا ۷۰ درصد صرفه جویی در مصرف گاز خواهید داشت بگذارید قبض گاز شما را خورشید بپردازد ! ضمناً طول عمر سیستم گرمایش شما افزایش میابد.
مزایای آبگرمکن خورشیدی
۱-حفاظت محیط زیست
۲-جلوگیری از افزایش گرمای زمین
۳- انرژی پاک، ارزان، قابل دسترسی، پایان ناپذیر و ذخیره منابع انرژی تجدیدناپذیر
۴- افزایش ضریب اطمینان ایمنی
۵- دسترسی همیشگی به منبع انرژی
۶- کاهش هزینه های انرژی گرمایی
پایان مطلب
لینک پیشنهادی و مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ