amfiteater

 

ابعاد سالن آمفی تئاتر؛ راهنمای جامع طراحان و سازندگان

تصور کنید وارد سالنی شده اید که هر گوشه از آن، حس شکوه و زیبایی خاصی را در شما برمی انگیزد. نورپردازی خیره کننده، سقف بلند، دسترسی آسان و صندلی های استاندارد و راحتی که بادقت و به طور اصولی در کنار هم چیده شده اند، شما را شگفت زده می کنند. درست در قلب سالن جایی که نگاه ها به آن خیره می شود، سن بزرگی قرار دارد که آماده ی میزبانی از سخنرانان و هنرمندان است. صدا در سراسر سالن به وضوح شنیده می شود و طراحی صحنه به گونه ای است که هر حرکتی روی آن از هر قسمت سالن به راحتی قابل مشاهده است.

طراحی و تجهیز سالن آمفی تئاتر به شکل اصولی و استاندارد نقشی اساسی در ایجاد تجربه ای دلنشین و محیطی خاطره انگیز برای هنرمندان و تماشاگران دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا از نکاتی کلیدی در مورد طراحی، ابعاد و تجهیز این فضای شگفت انگیز آگاه شوید.

طراحی کلی سالن آمفی تئاتر؛ اصول اولیه و اساسی آن

طراحی سالن آمفی تئاتر ترکیبی از هنر و علم است که در نتیجه ی آن فضایی جذاب با کارایی بالا خلق می شود. هر عنصر از این سالن باید با دقت و وسواس خاصی طراحی شود، زیرا آمفی تئاتر مکانی است که خاطرات و تجربیات فراموش نشدنی در آن ساخته می شود.

هر سالن آمفی تئاتر از قسمت هایی چون سن، جایگاه تماشاگران، پشت صحنه، اتاق کنترل، راهروها و پله ها، ورودی و لابی، سرویس های بهداشتی، اتاق نور و صدا و فضاهای خدماتی و پشتیبانی تشکیل شده است؛ بنابراین یک سالن آمفی تئاتر موفق باید جواب گوی همه ی نیازهای مخاطبین خود باشد.

ابعاد کلی سالن آمفی تئاتر چقدر است؟

ابعاد سالن آمفی تئاتر با توجه به کاربرد و ظرفیت آن متفاوت است، بااین حال استانداردهایی برای ابعاد سالن همایش و آمفی تئاتر وجود دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • سالن های کوچک: به طور معمول سالن های کوچک برای ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر طراحی می شوند و ابعاد کلی آن ها حدود ۳۰۰ متر مربع است.
  • سالن های متوسط: ظرفیت سالن های متوسط برای جمعیت بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر است که با توجه به این تعداد مساحت حدود ۶۰۰ متر مربع می تواند مناسب باشد.
  • سالن های بزرگ: سالن های بزرگ برای تعداد بالای ۱۰۰۰ نفر طراحی می شوند که برای این تعداد ابعادی در حدود بیش از ۱۲۰۰ متر مربع درنظر گرفته می شود.

ارتفاع سقف سالن آمفی تئاتر؛ نقش و اهمیت آن در دید و آکوستیک

ارتفاع سقف سالن آمفی تئاتر؛ نقش و اهمیت آن در دید و آکوستیک

ارتفاع سالن آمفی تئاتر، یکی از عناصر اساسی در ایجاد حس عظمت، شکوه و یک تجربه ی شگفت انگیز برای تماشاگران است. ارتفاع سقف آمفی تئاتر به طور معمول بین ۵ تا ۱۲ متر در نظر گرفته می شود و این مسئله که ارتفاع آمفی تئاتر چقدر است، بستگی به نوع استفاده و ظرفیت سالن دارد. به عنوان مثال سقف های بلندتر نه تنها به بهبود آکوستیک کمک می کنند بلکه القا کننده ی حس بزرگی و خاص بودن فضا در تماشاگران هستند.

ارتفاع آمفی تئاتر در سالن های بزرگ تر که به توزیع صدا و نورپردازی بهتری نیاز دارند اهمیت ویژه تری پیدا می کند. از سوی دیگر ارتفاع کف تا سقف آمفی تئاتر تاثیر قابل توجهی بر تهویه، امکان نصب تجهیزات پیشرفته و نورپردازی دارد. در نتیجه انتخاب درست و هوشمندانه ی این ابعاد و طراحی اصولی سقف آمفی تئاتر علاوه بر مسائل زیبایی شناسی، تضمین می کند که صداها و حرکات با وضوح کامل به مخاطبان منتقل شوند.

صندلی های آمفی تئاتر؛ ایجاد فضای راحت و دید مناسب

صندلی های سالن آمفی تئاتر در ایجاد راحتی و حس رضایت تماشاگران تاثیر چشمگیری دارند. انتخاب صندلی راحت و استاندارد باید یکی از اولویت های مهم در طراحی و تجهیز سالن آمفی تئاتر باشد. طراحی استاندارد شامل ترکیبی از ابعاد، فاصله بین صندلی های آمفی تئاتر و چیدمان آن تضمین می کند که مخاطبان تجربه ای دلنشین و لذت بخش از تماشای رویدادهای مختلف در سالن آمفی تئاتر داشته باشند.

ابعاد صندلی آمفی تئاتر

ابعاد صندلی آمفی تئاتر

هماهنگی بین انتخاب صندلی ها و سایر تجهیزات سالن آمفی تئاتر باعث می شود تماشاگران حضور در سالن را رضایت بخش و دلپذیر بدانند؛ به همین دلیل توجه به ابعاد صندلی آمفی تئاتر از اهمیت بالایی برخوردار است. برای ابعاد صندلی بین ۴۵ تا ۵۵ سانتی متر عرض و حدود ۴۵ تا ۵۰ سانتی متر عمق در نظر گرفته می شود تا فضایی راحت برای نشستن فراهم کند.

فاصله صندلی های آمفی تئاتر

یکی دیگر از نکات مهم در طراحی، رعایت فاصله بین صندلی های آمفی تئاتر در ردیف های سالن است. این فاصله باید به گونه ای باشد که امکان حرکت و جابه جایی آسان و بی دردسر را برای تماشاگران فراهم کرده و از ایجاد ترافیک درون سالن جلوگیری کند. همچنین تعداد صندلی ها در هر ردیف با توجه به عرض سالن، نوع چیدمان و تعداد راهروها از ۱۰ تا ۲۰ صندلی در متغیر است.

شیب استاندارد سالن آمفی تئاتر

شیب سالن آمفی تئاتر باید با دقتی هنرمندانه طراحی شود تا دید کاملی از صحنه را برای همه ی حضار فراهم کند. برای آن که تماشاگران در هر نقطه از سالن دید بی مانعی داشته باشند، درصد شیب سالن آمفی تئاتر حداکثر ۱۰ درصد درنظر گرفته می شود.

ارتفاع پله های سالن آمفی تئاتر

ارتفاع پله های سالن آمفی تئاتر

وجود پله های مناسب با ابعاد و ارتفاع استاندارد در سالن بسیار حائز اهمیت است، زیرا طراحی مهندسی و اصولی ارتفاع پله های سالن آمفی تئاتر باعث حرکت روان و ایمن تماشاگران در سالن برای دسترسی به صندلی های خود یا خروج از سالن می شود.

لازم به ذکر است که در یک طراحی موفق و هوشمندانه باید برای افراد دارای معلولیت، دسترسی به صندلی ها و راهروها را با فراهم کردن رمپ ها و جایگاه های ویژه ی عبور معلولین مد نظر قرار داد.

سن سالن آمفی تئاتر؛ کارآمد و جذاب برای اجراهای متنوع

اصلی ترین بخش هر سالن آمفی تئاتر سن یا صحنه است که در آن اجراها، نمایش ها و سخنرانی های گوناگونی انجام می شود. از آن جایی که سالن آمفی تئاتر یک سالن چند منظوره محسوب می شود این قسمت دارای امکانات مختلف مانند پرده ها، تجهیزات اجرای نمایش و سیستم های نورپردازی و صوتی است. ابعاد سن آمفی تئاتر با توجه به ابعاد کلی سالن بین ۱۰ تا ۲۰ متر عرض و ۶ تا ۱۲ متر عمق، به عنوان جایگاهی وسیع و چشم نواز برای اجراهای متنوع در نظر گرفته می شود. ارتفاع سن آمفی تئاتر بین ۱ تا ۱.۵ متر طراحی می شود تا تماشاگران قادر باشند به راحتی اجراها را تماشا کنند.

سالن آمفی تئاتر استاندارد؛ هماهنگی هنر و مهندسی

در دنیای امروز سالن های آمفی تئاتر به عنوان فضایی فرهنگی با کاربری های متفاوت، نقش قابل توجهی در گردهم آوردن مردم و رقم زدن خاطرات و تجربه های دلنشین دارند. با توجه به این نکات به این مسئله پی می بریم که طراحی و تجهیز سالن آمفی تئاتر پیچیدگی ها و حساسیت های خاص خود را دارد؛ بنابراین توجه به ابعاد، استانداردها و اصول طراحی منجر به خلق مکانی خاطره انگیز خواهد شد.

 

 


پایان مطلب


 

 

 

مطلب مرتبط و لینکهای مفید

نوشته های مرتبط

20 تا 35 درصد تخفیف ویژه اولی ها