کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی 1

پیشینه استفاده از شیشه در دکوراسیون

تاریخچه تولید و کاربرد شیشه به حدود بیش از ۴ هزار سال پیش بر می گردد که در آن زمان از شیشه فقط به منظور ساخت ظروف استفاده می شده ولی تقریبا ۲ هزار سال پس از کشف آن بود که تولید شیشه های ظریف کاربرد آن در پنجره ها را میسر کرد که در قطعات مستطیلی با ابعاد ۴۰۰-۳۰۰ میلی متر در صفحات مدور تولید می شد.

همراه با پیشرفت تکنولوژی روش هایی برای تولید شیشه های ساختمانی ابداع شد، تا امروز که گسترده ترین آنها تولید شیشه به روش شناوری (فلوت) است. در این روش برای دستیابی به سطح کاملا صاف و عاری از موج شیشه را روی قلع مذاب شناور می سازند.

گذشته از این نوع خاصی از شیشه امروزه در صنعت ساختمان و به خصوص در دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد که به دلیل ویژگی های خاص و کاربردهایی که در دکوراسیون دارد، تبدیل به یک صنعت مدرن در این زمینه شده است.

1- استفاده از شیشه در کف

با پیشرفت علم مهندسان صنعت ساختمان همواره می کوشند تا بارهای سقف و کف را کاهش دهند. یا در برخی موارد بتوانند نور را بین طبقات به حرکت درآورند و شیشه یکی از بهترین راه حل ها برای این منظور است اما شاید برخی طراحان در مورد ایمنی شیشه نگرانیهایی داشته باشند ،با تکنیکهای ایمن سازی و لمینیت کردن شیشه میتوان شیشه هایی با ایمنی و دوام بسیار بالا و شفاف ایجاد کرد. شیشه هایی که در مقابل ضربات و فشارها بسیار ایمن تر از مصالح مرسوم ساختمانی باشند ، حرکت روی یک کف شیشه ای با محاسبات و اجرای صحیح یک حس هیجان فوق العاده را ایجاد مینماید و در عین حال کف را از قالبهای تکراری خارج میکند. آب سُکون پروژه های کف شیشه ای بسیاری را تا امروز انجام داده است

 2- استفاده از شیشه در سقف

بکاربردن شیشه در سقف علاوه بر اینکه باعث ورود نور طبیعی در روز می شود یک رابطه بصری با محیط بیرون نیز ایجاد می کند و در بزرگتر جلوه دادن فضا نیز بسیار موثر خواهد بود. با پیشرفت تکنولوژی در صنعت شیشه دوجداره میتوان از شیشه به عنوان عایق حرارت و حتی صدا نیز استفاده نمود .به گونه ای که  از اتلاف حرارت از داخل  به بیرون ممانعت میکند و عدم جذب بیش از حد گرادیان حرارتی از خارج به داخل شود.

 

مطلب پیشنهادی : مزایا و معایب نمای شیشه ای

 

3- دیوار شیشه ای

اگر فضای با متراژ کوچکی دارید دیوار های شیشه ای بهترین گزینه برای بزرگتر جلوه دادن و جایگزینی مناسب برای دیوارهای قطور و  جاگیر می باشند. از شیشه می توان به عنوان یک پارتیشن بسیار عالی در دکوراسیون استفاده نمود. در مقایسه با سایر پارتیشن ها نیز هزینه کمتر و سرعت اجرای بالاتری دارد . همچنین با دو جداره سازی شیشه از آن میتوان به عنوان عایق صوتی خوب علاوه بر بزرگتر نشان دادن فضا استفاده کرد

4- استفاده از شیشه در حمام

استفاده از شیشه ها در کنار فضا هایی مانند حمام، استخر، آب نما، و جکوزی که با آب آمیخته است علاوه بر متمایز کردن طرح باعث ایجاد فضای رویایی در معماری می شود. استفاده از شیشه در کنار حمام بسیار رایج است مخصوصا اگر فضای کوچکی داشته باشند. شما می توانید با شیشه ها دور دوش حمام را حصار بکشید که به لحاظ بهداشتی بسیار عالی می باشد و از شر قارچ های لای کاشی حمام راحت شوید و همچنین مانع جلوگیری از پاشیدن آب به سایر بخش های حمام و خیس شدن آن می شود و حتی در درازمدت نیز مشکلاتی مثل زنگ زدگی فلزات را نخواهید داشت و به راحتی تمیز میشود

5-درب های شیشه ای

یک انتخاب عالی که باعث صرفه جویی در فضای شما می شود و تعجب میهمانان تان را برمی انگیزد، درهای شیشه ای است که به صورت کامل از شیشه ساخته شده اند. آن ها به راحتی می توانند به نقطه تمرکز طراحی شما تبدیل شوند. چرا که در انتخاب طرح و مدل آن دست شما باز است. شما قادر هستید  با رنگ آمیزی روی این در شیشه ای یا با استفاده از طرح های آماده، یک طراحی منحصر به فرد و گیرا برای آن ایجاد کنید.

 

مطلب پیشنهادی : انواع شیشه و کاربرد آن در ساختمان

 

6-استفاده از شیشه در پله

پله ها ، اجزای ثابتى درخانه هستند که تحرک را القا میکنند، نقاط چشمگیریند و کنجکاوی را به سمت حرکتشان تحریک میکنند پلهها ، به تنهایی میتواند المانی برای دکوراسیون منزل باشند چه بهتر که المان را بلوری کنید تا القا کننده ی حرکت باشد که علاوه بر داینامیک نمودن تصویرتان ، میتواند درک خوبی از مقیاس ها به بیننده بدهد. این پله های شیشه ای باعث می شود که راه پله از نظر بصری حجمی اشغال نکند.

7- نرده های شیشه ای

نرده شیشه ای یکی از زیبا ترین شیک ترین و درعین حال ساده ترین مدل های نرده های ساختمانی برای راه پله ها و بالکن هاست. نرده شیشه ای به دلیل استفاده از شیشه در ساخت آن گزینه بسیار مناسبی برای طراحانی است که به استفاده از نور طبیعی در طراحی های خود توجه نشان می دهند.

 نرده شیشه ای هم از نظر ایمنی و هم از نظر ظاهری بسیار کارآمد بوده و در ایجاد فضایی شیک و مدرن در ساختمان بسیار مناسب است.

8- مبلمان شیشه ای

طراحان مبلمان شیشه ای  را از این نظر که حجم کمی را اشغال می کنند و به سادگی به طور کامل با محیط اطراف ادغام می شوند توصیه می کنند. مبلمان شیشه ای به مکمل و ضمیمه نیاز ندارند و خودشان به تنهایی و بدون جزئیات اضافی کامل و بی نقص عمل می کنند. حتی یک مبلمان  شیشه ای با شکل ساده ی مینمالیستی و بدون ملحقات اضافه می تواند فضایی ظریف و کمی اشرافی ایجاد کند.

9- استفاده شیشه در آشپزخانه

شیشه ها در میزهای ناهارخوری و کابینت ها و بوفه ها به کار می روند. اما محبوب ترین کاربردش نصب آن در پشت گاز است که نه تنها باعث زیبایی آشپزخانه می شود بلکه به عنوان سطح محافظی عمل  می کند که اگر در هنگام آشپزی روغنی و کثیف شد به راحتی تمیز شود.

10- شیشه به عنوان دکور

همه روزه معماران می کوشند تا ایده های متفاوت در طرح های ایجاد کنند تا مخاطبان خود را شکفت انگیز سازند شيشه چاپي يا شيشه هاي طرح دار یک ایده بسیار جالب برای این موضوع می باشد. این شیشه ها ، بعد از شيشه هاي رنگي، پرمصرف ترين نوع  شيشه هاي دکوراتيو هستند. علت محبوبيت اين نوع شيشه هم، قابليت بالا و انعطاف آن در طرح و نقش پذيري مي باشد. در دکوراسيون داخلي فضاهاي مسکوني، شيشه هاي طرح دار را بخش هاي مختلف مانند آشپزخانه، حمام، نشيمن، اتاق خواب و … نصب مي کنند.

 

منبع : سایت آب سکون

 

پایان مطلب


 

 

لینک های مرتبط 


 

 

 

 

نوشته های مرتبط

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید