چوب ترمووود چیست کاربرد و ویژگیهای ترموود 1

ترمووود چیست؟

ترمووود که به عنوان چوب حرارت دیده یا چوب نما شناخته می شود از حرارت چوب حاصل می‌شود و در نهایت چوبی به دست می‌آید که از استقامت بیشتری برخوردار است و پایداری بالایی دارد. البته حرارت چوب بدون استفاده از مواد شیمیایی صورت خواهد گرفت.

ترمووود چیست

نحوه تولید ترمووود

ترموود با چوب نرم اسکاندیناوی و دمای حرارتی بین ۱۸۰ تا ۲۳۰ درجه در کوره‌های مخصوص تا ۹۶ ساعت به وجود می‌آید. بخار موجود به عنوان یک گاز محافظ استفاده می‌شود و به جلوگیری از شکسته شدن چوب و آسیب رساندن آنها در طول تولید کمک می‌کند.

خصوصیات ترمووود (مزایای ترمو چوب)

این فرآیند باعث ایجاد تغییرات شیمیایی و ساختاری در چوب شده و بنابراین برخی از خصوصیات و ویژگی‌های آن را تغییر می‌دهد. برخی از خصوصیات که  چوب ترمو را برای استفاده در نمای ساختمانی به جنسی محبوب تبدیل ساخته موارد زیر هستند :

  • پایداری بالای ترمووود

گرمای شدید چوب در حین تولید در معرض خشکی قرار گرفته و باعث می‌شود تمام رطوبت و رزین از چوب جدا شود. بنابراین، ترموود نسبت به تغییرات رطوبت به همان اندازه چوب نامطلوب واکنش نشان نمی دهد و به آن اجازه می دهد شکل خود را به مراتب بهتر حفظ کند. چوب حتی در دماهای بالا نیز رزینی از خود خارج نخواهد کرد.

  • ترمووود دوستدار محیط زیست

چوب نرمی که برای تولید ترمووود استفاده می‌شود، از جنگل‌های دارای مجوز PEFC تأیید شده بدست آمده و از آنجا که هیچ ماده شیمیایی و مواد خارجی در طول تولید آن استفاده نمی‌شود، ترموود یک ماده سازگار با محیط زیست است که تنها با استفاده از روش‌های طبیعی به تولید می‌رسد.

  • ترمووود در برابر پوسیدگی و قارچ مقاومت بالایی دارد

به دلیل خراب شدن فرآیند گرمایش سلولزی، چوب ترمو حاوی مواد مغذی مناسبی نیست که باعث رشد و توسعه پوسیدگی و قارچ‌ها شود.

  • طول عمر بالای ترمووود

هنگامی که چوب با گرما در هم می‌آمیزند، طول عمر آن هم افزایش پیدا خواهد کرد. این بستگی به مدت زمان گرما دیدن چوب داشته و هرچه بیشتر باشد، بر طول عمر چوب ترمو افزوده خواهد شد.

  • عایق بندی شدن ترمووود

چوب‌هایی که تحت حرارت قرار می‌گیرند، از نظر عایق بندی، بسیار بهتر از چوب‌های غیر گرما دیده هستند.

  • ترمووود قابل بازیافت

برخلاف چوب معمولی، ترمووود باتوجه به حرارتی که دیده عمر طولانی پیدا کرده و قابل بازیافت است.

کاربرد ترمووود

اصلاح حرارتی چوب باعث بهبود افزایش کیفیت چوب می‌شود و در نتیجه طیف وسیعی از کاربردها را می‌توان داشت. بنابراین بر مجموع کاربری چوب موردنظر افزوده شده و کیفیت هم دوچندان خواهد بود.

کاربرد ترمووود در فضای خارجی ساختمان

مقاومت بالای چوب ترمو در برابر رطوبت و پوسیدگی، آن را به یک ماده عالی برای استفاده در نمای خارجی تبدیل می‌کند. برخی از محبوب‌ترین کاربردهای خارجی آن عبارتند از:

  • روکش خارجی

  • دکوراسیون

  • تیغه‌های آفتابگیر، شیدر یا لوور

  • سایبان ( آفتاب گیر )

ترمووود

کاربرد ترمووود در فضای داخلی ساختمان

ظاهر جذاب چوب ترمو و از بین رفتن رزین به معنای این است که چوب برای پروژه‌های داخلی مانند موارد زیر ایده آل است:

  • روکش داخلی

  • سونا

  • مبلمان

  • کفپوش ترمووود

ترمووود

ظاهر پوششی ترمووود

رنگ ترمووود متاثر از دمایی است که چوب در معرض آن قرار دارد و مدت زمانی که در معرض گرما قرار می‌گیرد. به دلیل تراکم‌های چوب نرم، واریانس کمی در رنگ وجود خواهد داشت، اما به طور کلی هرچه چوب در معرض دما بیشتر باشد ترموود تیره‌تر است.

تعمیر و نگهداری ترمووود

از آنجا که پیش بینی می‌شود ترمووود عمر طولانی‌تری داشته باشد، لزوماً نیازی به تعمیر سطحی ندارد. برخی از افراد برای غنی سازی رنگ آن، اضافه کردن یک تخته، لکه یا رنگ به چوب خود را انتخاب می‌کنند، اما اگر بدون درمان باقی بماند، چوب به طور طبیعی به خاکستری نقره‌ای تغییر می‌یابد.

انواع چوب ترمووود

چوب های ترمووود به دو دسته نرم چوب و سخت چوب تقسیم بندی می گردند که این تقسیم بندی بر اساس خاصیت نوع چوب مصرفی است.

دسته نرم چوب

اغلب دربرگیرنده چوب درختان سوزنی برگ مانند کاج و یا صنوبر می باشد. از معروف ترین نمونه این دسته در بازار جهانی چوب می توان به کاج فنلاندی اشاره نمود که دارای مرغوبیت جهانی است. دلیل این موضوع، آب و هوای نیمه قطبی این منطقه می باشد که دارای زمستان طولانی و تابستان کوتاه به مدت ۲ ماه است. درختان کاج این منطقه به دلیل کوتاهی تابستان به سمت تابش نور خورشید و در راستای عمودی رشد می نمایند که موجب گردیده از این نوع چوب درخت کاج فنلاندی در تهیه الوار استفاده می شود.

چوب درختان این دسته به دلیل سبکی و وزن کمتر و قیمت مناسب، بیشتر برای ساخت نمای چوبی مورد توجه قرار می گیرند.

دسته سخت چوب

چوب این دسته، اغلب از درختان پهن برگی مانند وال یا اش به دست می آیند. این نوع چوب ها دارای چگالی کم می باشند و به دلیل نداشتن گره های مرکزی از بافت خاص و زیبایی برخوردارند.

چوب درختان این دسته به دلیل داشتن چگالی کم، برای کف سازی یا دکینگ در محل های پرتردد مورد استفاده قرار می گیرند.

در فنلاند از گونه های مختلفی همچون کاج، نوئل، توس، صنوبر، لاریکس، توسکا، راش و… در تولید ترمووود استفاده می شود.

در کشور ما از گونه نرم چوب، عمدتاً کاج موجود است که معمولاً در نماهای ساختمان و دیوارهای عمودی و از گونه سخت چوب، زبان گنجشک در کف و مناطقی که به مقاومت بیشتری احتیاج است مورد استفاده قرار می گیرند. به طور معمول قیمت چوب اش بالاتر از چوب کاج است.

 

سخن پایانی

در نهایت، ترمووود با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، به‌ویژه دوام بالا، مقاومت در برابر شرایط جوی سخت و نیاز به نگهداری کم، گزینه‌ای عالی برای کاربردهای مختلف در صنعت ساختمان‌سازی و طراحی فضای خارجی است. از ترموود می‌توان در ساخت نما، کفپوش، آلاچیق‌ها، پرچین‌ها و حتی مبلمان فضای باز بهره برد. همچنین، مقاومت آن در برابر رطوبت و حشرات باعث می‌شود که به گزینه‌ای پایدار و اقتصادی برای پروژه‌های طولانی‌مدت تبدیل شود.


پایان مطلب


 

 

نوشته های مرتبط

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

بازار عمده فروشی: اینجا کلیک کن!