ضرورت و اهمیت نورپردازی در نمای ساختمان
اهمیت نورپردازی نمای ساختمان
از نظر معماری نمای بیرونی ساختمان یکی از مهمترین عناصر بصری در طراحی بنا است که تا حد زیادی بر ساختار کلی و کارکرد بنا تاثیر میگذارد. امروزه نورپردازی نما علاوه بر طراحی، در فرم، بافت و مصالح استفادهشده در بنا نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. در واقع معماران امروزی محیط بصری را از طریق شکلدادن به مصالح و نیز با کنترل روشنایی طبیعی یا مصنوعی خلق مینمایند.
در دهههای گذشته توجه به روشنایی در نمای ساختمانها، بسیار محدود و مختص به بناهای تاریخی بوده اما اکنون اهمیت و ضرورت آن با پیشرفت فناوری و وجود سبکهای مدرن معماری بیشتر شده است. طراحان هنرمند و ریزبین همواره درک نمودهاند که هرآنچه برای انسان قابل دیدن است، نتیجه دو عامل کیفیت طرح فیزیکی و نیز کیفیت نوری است که بر آن میتابد. نورپردازیهای امروزی با هدف ایجاد جنبههای زیباییشناسی، تاکید بر معماری، جلبتوجه عموم مردم، ارتقاء تجارت و بازگشت سرمایه بسیار مورد توجه قرار گرفته و از اهمیت به سزایی برخوردار است.
انتخاب نوع نورپردازی بر مبنای کارایی و کاربرد ساختمان
انواع نورپردازی نمای ساختمان
به طور کلی نورپردازی نمای ساختمان به دو بخش عمده نورپردازی طبیعی و نورپردازی مصنوعی تقسیمبندی میشود. برخی اوقات معمار میبایست نور طبیعی را آنگونه که هست، بپذیرد و فرم بنا را در واکنش به آن طراحی نماید. اما در سایر مواقع مانند نورپردازی فضای خارجی، فرم و منبع نور هر دو در کنترل معمار هستند. همچنین بر اساس کارایی و کاربرد بنا، نوع نورپردازی به سه دسته تقسیم میشود که عبارتاند از:
- نورپردازی ساختمانهای عمومی (بیمارستانها، کتابخانهها، مراکز ورزشی، ساختمانهای مسکونی و…)
- نورپردازی ساختمانهای رسمی (ساختمانهای اداری و تجاری)
- نورپردازی ساختمانهای تخصصی (موزهها، بناهای تاریخی، مراکز فرهنگی)
تاثیر اجرای نورپردازی بر زیبایی و کارایی بنا
ضرورت اجرای صحیح نورپردازی نمای ساختمان
امروزه نورپردازی در محیطهای خارجی و نمای بیرونی ساختمانها میتواند فضای شهری را در طول شب پویا و زنده نشان دهد. در واقع نور توجه را به رنگها، بافتها و فرمهای فضا جلب کرده و به معماری در رسیدن به هدف واقعی خود کمک میکند. اما برخی نورپردازیها به دلیل عدم رعایت نکات اصولی نتیجه عکس داشته و تاثیر منفی در عناصر معماری، زیبایی فضا، جذب عموم مردم، کارایی و کارکرد بنا خواهد داشت.
به طور کلی برای یک تعادل موفق بین نورپردازی و معماری، باید به سه جنبه کلیدی در نورپردازی نمای ساختمان توجه شود که عبارتاند از:
- توجه به عناصر بصری و زیباییشناسی
- عملکرد و هماهنگی نور با ماهیت ساختمان
- کارایی و مقرونبهصرفه بودن نورپردازی
زیبایی نور در نمای ساختمان، تاثیر به سزایی بر معماری و محیط اطراف آن خواهد داشت. این جنبه از نورپردازی برای جذب مشتری و گردشگران در ساختمانهای تجاری، فروشگاهها، مراکز تفریحی و بناهای تاریخی بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر زیبایی نباید عملکرد و توجه به ماهیت اصلی ساختمان را نادیده گرفت. به بیان دیگر نورپردازی نمای ساختمان باید بر اساس نیاز و کاربرد بنا طراحی و اجرا شود. در نهایت نیز باید به جنبه کارایی و مقرونبهصرفه بودن نورپردازی توجه شود تا از هدررفت انرژی و هزینه اضافی نیز جلوگیری گردد.
توجه به رعایت اصولی نورپردازی در نمای ساختمان
نکات ضروری و اصول نورپردازی در نمای ساختمان
برای داشتن یک نورپردازی اصولی، رعایت و توجه به جزئیات در همان ابتدای طراحی باید در نظر گرفته شود. سبک معماری و نورپردازی، هر دو جزء لاینفک در طراحی ساختمان محسوب میشوند. در واقع روشنایی برای برآورده ساختن نیازهای زیباشناختی و در کنار تکمیل فرم معماری در راستای حفظ کاربرد بنا، مورد استفاده قرار میگیرد. در نتیجه برای داشتن یک نورپردازی فوقالعاده، رعایت نکات ضروری زیر و توجه به اصول نورپردازی در نمای ساختمان میتواند تاثیرگذار باشد.
- توجه به موقعیت ساختمان
- شناخت کاربرد ساختمان (تاریخی، تجاری، مسکونی، هتل، اداری و …)
- توجه به ارتفاع ساختمانها و عناصر معماری
- توجه جزئیات فنی، ویژگیهای مصالح و رنگهای استفادهشده در نما
- انتخاب دقیق رنگهای بهکاررفته در نورپردازی
- انتخاب زاویه مناسب منبع نور و هدایت صحیح آن
- استفاده از لوازم مرغوب با حداقل مصرف انرژی
- انتخاب تجهیزات نوری بادوام و مقاوم در برابر تغییرات آبوهوایی
- قابلیت سرویس و تعویض تمام تجهیزات نورپردازی
- بررسی چگونگی تاثیر ساختمان از فواصل دور
- هارمونی نورپردازی ساختمان با محیطهای اطراف آن
- دقت بر شدت و نوع نور
- رعایت عدم تداخل نوری در نورپردازی نمای ساختمان
- کنترل سایهها و روشناییها
- به حداقل رساندن تابشهای خیرهکننده بر روی نما
- عدم نفوذ نور به داخل ساختمان یا بناهای اطراف
- عدم دیده شدن منبع نور
- مطابقت با استانداردهای بینالمللی
با توجه به نکات ذکرشده، اهمیت انتخاب یک شرکت اجرایی باتجربه برای نورپردازی در نماهای ساختمان بسیار حائز اهمیت است. گروه صنعتی SSCO با بیش از ۱۰ سال سابقه درخشان و انجام پروژههای نورپردازی بناهای شناختهشده، بهترین انتخاب برای انجام نورپردازی نمای ساختمان است. این شرکت بهعنوان نماینده رسمی شرکت Formalighting ایتالیا و MADRIX آلمان در ایران، آماده اجرای پروژههای نورپردازی ساختمانهای تجاری و اداری، مراکز فرهنگی، فضاهای شهری، نورپردازی داخلی، بناهای تاریخی و همچنین فروش تجهیزات نوری است.
مزیت انجام نورپردازی نمای ساختمان با گروه صنعتی SSCO
- استفاده از باکیفیتترین و مدرنترین محصولات نورپردازی
- مرحلهبندی پروژهها از آغاز طراحی تا پایان اجرا
- تعامل و آگاه کردن سفارشدهنده از تمامی مراحل پروژه
- طراحی اصولی، علمی و منحصربهفرد پروژه، مبتنی بر اصول زیباییشناسی با تیم حرفهای
- اجرای صحیح، دقیق و بینقص پروژه با تیم مجرب و کاربلد
- پایبند به اصول مشتریمداری و ارائه خدمات پس از فروش
اگر شما هم میخواهید یک هویت منحصربهفرد در نمای ساختمان خود ایجاد کنید و در عین حال از پیشرفتهترین و مدرترین تجهیزات نورپردازی بهره ببرید، گروه صنعتی SSCO با افتخار آماده همکاری برای انجام پروژههای شما است.
لینک منبع
شرکت نورپردازی ssco
www.ssco.tv
پایان مطلب
ارسال یک پاسخ