بتن آماده عیار ۳۵۰ و ۴۰۰
در دنیا امروز جمعیت مدام در حال رشد است که این امر باعث شده تا تقاضا برای خرید یا ساخت مسکن افزایش یابد. صنعت ساختوساز نیز برای پاسخگویی به این نیاز، باید سرعت انجام پروژههای ساختمانی را افزایش دهد. استفاده از بتن آماده یکی از اصلیترین راههای افزایش سرعت ساخت است. بتن آماده شکل سیال بتن میباشد که بهوسیله کامیونهای همزن به محل ساخت وساز حمل میشود. استفاده از این مصالح ساختمانی دارای ۲ مزیت است که شامل ارزان بودن و تنوع در طراحی و عملکرد آن میشود. شکل سیالی بتن آماده این قابلیت را دارد که از آن برای پرکردن قالبهایی با هر شکلی استفاده کرد. در ادامه با عوامل موثر در قیمت بتن پرکاربرد آشنا میشویم.
بتن آماده با عیارهای مختلف
بتن در عیارهای متفاوتی ساخته و عرضه میگردد. عیار بتن نمایانگر مقدار مصرف سیمان در طرح اختلاط بتن میباشد. برای مثال بتن آماده عیار ۴۰۰ به معنی به کارگیری ۴۰۰ کیلوگرم سیمان در یک مترمکعب است. به تنهایی با عیار ۳۵۰ و ۴۰۰ بیشترین کاربرد را در امور ساخت وساز دارد و به همین دلیل خریداران همواره در پی قیمت بتن ۳۵۰ و ۴۰۰ هستند. بتنی با عیار ۳۵۰ برای ساخت وسازهای معمولی و کوچک، تولید دیوارپوش پیش ساخته بتنی، اجرا پی، ساخت جاده و… کاربردی است. بتنهای آماده در مکانی جدا از محل پروژه تهیه شده و به محل اجرا منتقل می شوند. از مهمترین مزایا استفاده از بتن آماده میتوان به ساخت آن در فضا کارخانه و بچینگ اشاره کرد که کیفیت بسیار بالایی را ارائه میدهد. کیفیت بتن را از لحاظ میزان سیمان مصرفی، نسبت آب به سیمان، مقدار مواد مخلوط شده و… مطابق با استانداردهای تعریف شده، مورد سنجش قرار میدهند.
ساخت بتن آماده
در ساخت بتن از ترکیب آب و سیمان استفاده میشود اما از آنجایی که آب در واکنش با سیمان عملکرد ضعیفی دارد، همیشه مقداری سیمان خشک در بتن باقی میماند. برای حل این مشکل از رزین سنگ مصنوعی استفاده میشود. این ماده برای افزایش مقاومت بتن در کارخانه بتن پیش ساخته و همچنین در ساخت سمنت پلاستیک و سنگ مصنوعی کاربرد دارد. رزین سنگ مصنوعی براساس ساختار شیمیایی و ترکیبات در ۲ گروه اپوکسی و پلیاستر جای میگیرد. این مواد سیمان متبلورشده از ترکیب سیمان و پلیمر را بهبود میبخشد و مصرف آب را کاهش میدهد.مصنوعات بتنی که با رزین تولید میشوند از استحکام بالایی برخوردارند و در برابر ضربه، ترک و لبپر شدن مقاوم عمل میکنند.
=
قیمت بتن آماده در سال ۱۴۰۳
هزینه بتن توسط شرکت تولیدکننده بتن تعیین میشود. بتن به ۲ صورت آماده و کارگاهی تولید میشود که از نظر قیمت با یکدیگر متفاوت هستند. درحالت کلی با افزایش عیار بتن، نرخ آن نیز افزایش مییابد. برای مثال قیمت بتن ۴۰۰ نسبت به بتن ۳۵۰ گرانتر است زیرا در تولید آن به سیمان بیشتری نیاز میباشد. درحال حاضر نوسانات بازار باعث شده تا هزینه بتن آماده نیز متغیر باشد. همچنین مبلغ بتن در شهرهای مختلف کشور باهم تفاوت دارند. علاوه بر این عوامل دیگری نیز در تعیین قیمت بتن آماده تاثیرگذارند که عبارتند از: قیمت خرید مواد خام، شیوه پرداخت، دستگاه میکسر، عیار بتن انتخابی و تراکم آن. جالب است بدانید که حتی افزایش قیمت نفت و فولاد نیز در قیمت هر مترمکعب بتن آماده موثر است زیرا دستگاه میکسر از جنس فولاد ساخته میشود.
قیمت بتن – با نگاهی بر استفاده از افزودنی های مختلف در بتن
در ادامه این مطلب، به بررسی تفاوت های انواع بتن های مرسوم ساختمانی به صورت مختصر پرداخته شد و نکاتی در رابطه با تفاوت های ساخت بتن های خود تراکم و بتن پرمقاومت و بتن معمولی ارائه شد . این تفاوت ها در نهایت منجر به تفاوت قیمت بتن آماده می گردد.
در این مقاله قصد داریم با بیان نکاتی در ارتباط با انواع افزودنی های بتنی مورد استفاده در صنعت ساختمان به بیان ویژگی های آن ها پرداخته و در نهایت نکاتی در ارتباط با تاثیر افزودنی های بتن بر قیمت بتن آماده ارائه می گردد .
افزودنی های بتنی در صنعت ساختمان ایران عمدتا به دو نوع افزودنی های پوزولانی و افزودنی های شیمیایی تقسیم بندی می شود. پر کاربرد ترین افزودنی پوزولانی در ایران میکروسیلیس است که عمدتا به صورت پودری، ژل و دوغاب توسط شرکت های عرضه کننده مواد شیمیایی ارائه می گردد. میکروسیلیس به سبب ویژگی هایی که در ریز ساختار بتن دارد سبب افزایش مقاومت، دوام و مقاومت بتن می گردد و به طور معمول در سازه های صنعتی، دیوار حائل و فونداسیون ساختمان ها و سازه های استخر مورد استفاده قرار می گیرد.
افزودنی های شیمیایی بتن شامل افزودنی های فوق روان کننده، افزودنی های حفظ اسلامپ بتن، افزودنی حفظ ویسکوزیته بتن، افزودنی های زودگیر کننده ، افزودنی های دیرگیر کننده ، و الیاف بتن هستند که بنا به نیاز پروژه های بتن آرمه باید مورد استفاده قرار گیرد . این نیاز می تواند جلوگیری از آب افتادگی و جدا شدگی بتن ، افزایش روانی مورد نیاز جهت ویبره پذیری و پمپ پذیری راحت بتن ، افزایش مقاومت ، افزایش دوام بتن و افزایش مقاومت کششی بتن باشد .
اگر بنا به شرایط پروژه ( افزایش طبقات ، شرایط آب و هوا ، افزایش نیاز به الزامات دمایی و نفوذ ناپذیری ، پمپ بتن و …) نیاز به سفارش بتن آماده با افزودنی بتن باشد کارفرما می تواند خود شخصا آن را تهیه کرده یا مسئولیت انتخاب آن را بر عهده کارخانه بتن واگذار کند.
در صورتی که مسئولیت انتخاب افزودنی بتن با کارخانه بتن باشد .، کارخانه بتن با بررسی افزودنی های مناسب موجود در بازار و سازگار با شرایط بتن ریزی و کنترل شرایط دمایی و نیاز های بتنی پروژه اقدام به انتخاب افزودنی مناسب برای بتن می کند . سپس با تهیه آن در محل پروژه آن را به مقدار از پیش تعیین شده مورد استفاده قرار می دهد. همچنین کارخانه بتن موظف است بتن را با شرایط مورد نیاز کارفرما و با توجه به افزودنی های خواسته شده تهیه کرده و کیفیت آن را به دقت کنترل نماید .
لذا نیاز است کارفرمایان با مشخص کردن شرایط پروژه نظیر ، ارتفاع ، نوع سازه ، نوع شرایط دمایی، فاصله حمل بتن و نوع بتن مورد استفاده و همچنین با مشورت با کارخانه تولید کننده بتن نوع افزودنی های بتنی مورد نیاز خود را انتخاب کند.
با توجه به موارد گفته شده اگر بتن آماده با افزودنی بتن سفارش داده شود قیمت بتن نسبت به بتن معمولی می تواند بین ۱۰ الی ۳۰ درصد افزایش یابد که این افزایش قیمت شامل آزمایشات قبل از مصرف افزودنی بتن ، تهیه و حمل مواد به محل پروژه، استفاده از آن به مقدار مورد نیاز و کنترل کیفیت بتن نهایی می باشد
کلام آخر
برای خرید بتن آماده بهتر است به نزدیکترین کارخانه های تولیدکننده بتن آماده مراجعه کنید. این کار علاوه بر اینکه در کاهش هزینه های تامین بتن موثر است باعث میشود تا بتن هنگام حمل و نقل و جابه جایی دچار افت کیفیت نشود. اگر در شهر تهران ساکنید میتوانید برای اطلاع از قیمت بتن در تهران به سایت ایران بتن مراجعه کرده و ثبت سفارش نمایید.
پایان مطلب
مطالب پیشنهادی و مرتبط
- قالب بتن چیست؟ | انواع قالب بتن
- بتن اکسپوزچیست؟ انواع بتن اکسپوز
- خرید بتن آماده کرج
ارسال یک پاسخ