
بسیاری از ما به طور پیوسته قیمت دلار را پیگیری میکنیم. نه به این خاطر که بدانیم چقدر امروز در بازار ارز سود یا ضرر کردهایم! بلکه این جستوجو ...
اساسا رادیاتورها گرمای خود را از طریق تابش و جابجایی به هوای اتاق پس میدهند و معمولا ۱/۳ گرمای خود را از طریق تابش و ۲/۳ آن را از طریق جابجایی به هوای اتاق پس میدهند.
در سیستم حرارت مرکزی که با عنوان شوفاژ مطرح میشود، در محلی به نام موتورخانه دستگاههایی از قبیل دیگ - مشعل- پمپ- و... نصب شده و حرارت به سیال واسطه که میتواند آب باشد منتقل گردیده سپس پمپ موجود در موتورخانه آبگرم را توسط لولهکشی، به داخل اتاقها هدایت نموده و وارد رادیاتورهای مستقر در اتاق میکند. این رادیاتورها گرما را به اتاق منتقل کرده و در نتیجه دمای آب کاهش مییابد. آب توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه رفته و برای جذب مجدد گرما به داخل دیگ هدایت میشود و بار دیگر این سیکل و چرخه تکرار میشود.
اصولا در سیستم حرارت مرکزی که از آبگرم استفاده میشود. دمای خروجی آب از دیگ 180 درجه فارنهایت و دمای ورودی اب به داخل دیگ که گرمای لازم را به اتاق منتقل کرده است، برابر 160 درجه فارنهایت در نظر گرفته می شود .به عبارت دیگر اختلاف دمای ابگرم خروجی از دیگ و آب برگست داده شده از ساختمان برابر 20 درجه فارنهایت است.
نحوه گرم شدن اتاق توسط رادیاتور به صورت جابجایی آزاد یا طبیعی میباشد. هوای بالای رادیاتور معمولا به دلیل گرم شدن سبک شده و به طرف بالا حرکت میکند و هوای سرد طرف مقابل اتاق جایگزین آن میشود. به همین ترتیب یک چرخش طبیعی در جریان هوای اتاق بوجود آمده و دمای تمامی نقاط اتاق بالا رفته و اتاق گرم میشود.
پس نمیتوان توسط رایاتور شوفاژ دمای اتاق را کنترل کرد. میزان رطوبت نسبی اتاق نیز قابل کنترل نمیباشد. اصولا وقتی هوای اتاق گرم میشود. میزان درصد رطوبت نسبی کاهش مییابد. به عبارت دیگر رادیاتور شوفاژ میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش میدهد. و بایستی توسط افزودن بخار به هوای اتاق میزان رطوبت مورد نیاز انسان را تامین نمود.
به طور کلی در زمستان فضاهایی که کنترل دما و در صد رطوبت نسبی در آنها اهمیت زیادی ندارد میتوان از رادیاتور شوفاژ استفاده نمود. ( هرچند دمای اتاق در سیستم رادیاتوری به راحتی و به کمک کنترل کننده های الکتریکی و مکانیکی قابل کنترل است )
رادیاتورها از نظر شکل ظاهری به سه دستهی پره ای، تخت (پانلی) و لوله ای تقسیم میگردند و از لحاظ جنس نیز دارای انواع فولادی ، چدنی و آلمینیومی میباشند.
در اکثر مواقع از جنس فولاد می باشد. امروز در اکثر کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده است. برخی از ویژگیها و مزایای این نوع رادیاتورها بشرح ذیل میباشد:
• یکنواختی بیشتر در گرمایش نسبت به رادیاتورهای پره ای
• سطح تابش یکنواخت و گسترده و بالطبع گرمای تابشی بیشتر نسبت به انواع رادیاتور پرهای (هر چه سهم نوع گرمایش تابشی نسبت به گرمایش همرفتی بیشتر باشد، از نظر فیزیولوژی بدن انسان دلپذیرتر خواهد بود.)
• زیبایی و تناسب با اغلب طرحهای دکوراتیو
• نصب یکپارچه و آب بندی خوب
• امکان نصب از هر طرف رادیاتور
• بعلت استفاده از فولاد، امکان زنگ زدن و سوراخ شدگی نسبت به انواع آلومنیومی بویژه در بلند مدت وجود دارد.
• در صورت آسیب و سوراخ شدن پانل رادیاتور امکان تعمیر مقرون بصرفه تقریباً وجود ندارد.(کل پنل باید تعویض شود.)
• امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی رادیاتور به پانل وجود ندارد. ( در چنین مواردی می توان با انشعاب از لوله رفت و برگشت شوفاژ و استفاده از پانل رادیاتور جداگانه ، ظرفیت حرارتی را افزایش داد. )
نکته بسیار مهم: در کل از نظر راندمان و کارایی رادیاتورهای پانلی فولادی بهترین نوع رادیاتور هستند لکن به شرطی که از یک تولید کننده مطمئن و دارای تکنولوژی خریداری شوند.
در این نوع از رادیاتورها، هر پره از رادیاتور دارای ارزش حرارتی مشخصی است و از ترکیب تعداد پره ها، میتوان ارزش حرارتی مورد نظر متناسب با فضای مورد بحث را بدست آورد. به ترکیب چند پره رادیاتور یک بلوک میگویند. در اکثر قریب به اتفاق موارد جنس رادیاتورهای پره ای از آلیاژهای آلومنیومی میباشد. برخی از ویژگیها (و بخصوص مزایای) رادیاتورهای پرهای بشرح ذیل میباشد:
• امکان کاهش یا افزایش پره و در نتیجه امکان افزایش بار حرارتی بلوک رادیاتور.
• امکان تعویض پرههای آسیب دیده ( اگر یک پره سوراخ شد یا به هر دلیل آسیب دید ، امکان آنکه فقط همان پره را تعویض کرد وجود دارد.) البته گاهی هزینه بازکردن بلوک و تعویض یک پره بالاتر از خرید و تعویض کل بلوک رادیاتور میباشد.
• قدرت بالاتر نسبت به فولاد (رادیاتورهای پانلی) در مقابل زنگ زدگی
فرآیند تولید رادیاتور فولادی نیاز به دانش فنی پیچیدهای نداشته و مراحل آن عملیات متداول در صنایع فلزی اعم از مراحل ورقکاری ( برش ،پرس کاری و فرم دهی ) ،جوشکاری (جوش مقاومتی و جـــــوش (اکسی استیلن)،
پوشش دهی بارنگ و کنترل کیفیت را شامل بوده و عمده مواد مصرفی آن را ورق فولادی تشکیل میدهد.
پره رادیاتورهای فولادی به صورت یک بلوک غیر قابل تفکیک تولید میشوند. یعنی در خارج از کارخانه نمیتوان به آنها پره اضافه کرد و یا کم نمود. ولی در مورد رادیاتورهای آلومینیومی این قابلیت وجود دارد.
وزن آن برای هر متر مربع سطح حرارتی 10 کیلوگرم و هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 60 درجه سانتی گراد حدود 440 کیلوکالری در ساعت میدهد.
این رادیاتورها از ورق آهن و به دو صورت صفحهای و پرهای ساخته میشود.
نوع صفحهای آن از دو ورق پرس شده روی هم که جالی بطور آب گرم در بین آن دو قرار دارد درست شده است و در جاهایی که جایگیری وسایل پخش حرارت ایجاد اشکال میکند استفاده میگردد.
رادیاتور پرهای فولادی نیز به دلیل اینکه بصورت پرهای ساخته شده میتواند سطح راحتی خوبی را در فشاری نسبتاً کمی ایجاد نماید. این رادیاتورهای فولادی نیز از ورق آهن به ضخامت 25/1 میلیمتر در اندازههای مختلفی میسازند معمولاً رادیاتورهای 600×200 و 500×200 و 300×200 از انواع آن میباشد که عدد 200 نشان دهنده عرض پره های بر حسب میلیمتر است و اعداد 600 . 500 . 300 فاصله محور پائین تا بالای رادیاتور برحسب میلیمتر میباشد و سطح حراریت رادیاتور فولادی 600 × 200 مساوی 31/0 متر مربع و سطح حرارتی رادیاتور 500×200 مساوی 26/0 متر مربع و سطح حرارتی رادیاتور 300×200 مساوی 0.18 متر مربع میباشد. اتصال پرههای رادیاتور به همدیگر معمولاً یا از نوع جوش و یا با استفاده از دندههای چپ گرد و راست گرد میباشد.
رادیاتورهای چدنی معمولاً نیز مانند رادیاتورهای فولادی بصورت پرهای ساخته میشوند و همانطور که معلوم است جنس آنها از چدن بصورت ریختهگری تولید میگردد و اتصال پرههای رادیاتور چدنی توسط مغزی چپ گرد و راست گرد انجام میگیرد. این نوع رادیاتور به علت مقاومت در برابر زنگ زدگی و ضخامت جداره و برای محیط های مربوط از این نوع رادیاتور استفاده میشود. ولی در مقابل ضربه شکننده است.
خط تولید رادیاتورهای چدنی به دلیل پایین بودن راندمان حرارتی و بالا بودن وزن آنها برچیده شده و تقریبا منسوخ شده می باشد.
وزن آن برای هر متر مربع به 20 تا 30 کیلوگرم میرسد. ضریب انتقال حرارتی آن حدود 10 کیلو کالری بر متر مربع به ازای یک درجه اختلاف حرارت میباشد.
رادیاتور آلومینیومی بصورت پرهای و با قطهای تولید میگردند. پرههای رادیاتور آلومینومی به علت داشتن پرههای فرعی جانبی دارای سطح تماس بیشتری نسبت به رادیاتور چدنی و فولادی میباشد و از طرف دیگر به علت هدایت بهتر ( ضریب هدایت آلومینیوم بیشتر از چدن و آهن است)، تبادل حرارتی آن نسبت به رادیاتورهای فولادی و چدنی بیشتر است.
هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای 60 درجه سانتی گراد حدود 350 کیلوکالری در ساعت به محیط حرارت میدهد.
رادیاتور آلومینیومی سبک تر زیباتر و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به فولادی دارد. ولی از لحاظ قیمت گرانتر میباشد. معمولا در فضاهایی که رطوبت زیاد دارد. مانند حمامها بایستی حتما از رادیاتور آلومینیومی استفاده کرد.
رادیــــاتورهای آلومینیومی از فرآیند تولید متشکل از ریختهگری تحت فشار، لحیم کاری سخت، رنگ آمیزی و کنترل کیفیت برخوردار بوده که شمشهای آلومینیوم ماده اولیه اساسی تولید آنها بشمار میآیند. ماهیت عملیات مکانیکی فرآیند تولید و نوع مواد اولیه مورد استفاده در واحدهای تولید رادیاتور، آلودگیهای زیست محیطی را که در بـــــرخی صنایع عامل بازدارنده و محدوده کنندهای بشمار میآیند، منتفی نموده و به منظور حصول به شرایط استاندارد نیز با ملحوظ داشتن واحدهای کنترل کیفیت مواد، فرآیند و محصول در طرح، پیش بینی های لازم جهت کنترل عوامل آلودهساز و تولید محصولات کیفی برای تامین مقاصد صادرات و پوششدهی هر چه بیشتر بازار مصرف در رقابت با محصولات قابل جانشینی صورت گرفته است.
رادیاتور شیشه ای نوعی سیستم های گرمایشی می باشد که به صورت یک تصویر شیشه ای بر روی دیوار منزل، محل کار و … نصب می شود و می تواند عمل گرمایشی را انجام دهد. رادیاتور شیشه ای در نگاه اول مانند یک قاب عکس بزرگ و زیبا بر روی دیوار شما خود نمایی می کند به صورتی که حتی به ذهن مخاطب خطور نمی کند که این قاب شکیل و زیبا سیستم گرمایشی نیز می باشد.
از آنجا که دارای شفافیت و زیبایی خوبی می باشد و قابل شستشو نیز هست، رادیاتورهای شیشه ای را می توان به روش های مختلفی مورد استفاده قرار داد: مثلا می توان آن را در مقابل پنجره قرار داد، در یک پارتیشن شیشه ای قرار داده و یا می توان آن را به یک دکور اضافه کرد، مثلا یک آیینه گرم.
این نوع رادیاتور مناسب برای جاهایی که محیط های مرطوب تری دارند، مانند:
ویلا، خانه و پنت هاوس
هتل ها، بوتیک ها، مراکز آبگرم و مراکز تناسب اندام
گلخانه ها
رادیاتورهای شیشه ای می توانند در شیشه های به رنگ های مختلفی ساخته شده باشند، از جمله شفاف و شیشه ای، سفید مرواریدی، سیاه و آینه ای.
همچنین رادیاتورهای شیشه ای دارای ابعاد و توان های مختلفی هستند.
رادیاتورشیشه ای قادرند علاوه بر گرمایش محیط شما را زیبا و جذاب کنند. رادیاتورهای گرمایش مرکزی معمولا خسته کننده و ساده می باشند اما این رادیاتورها نه تنها گرما تولید می کنند بلکه شیک نیز می باشند.
رادیاتورهای شیشه ای دارای راندمان حرارتی بالا و هم گرید انرژی A می باشند و قدرتمند در حرارت دهی هستند.
رادیاتورهای شیشه ای بنا به دارا بودن تکنولوژی ضد رسوب و پوسیدگی عمر بالایی دارند که نه زنگ میزنند و نه هیدروژن و رسوب ایجاد میکنند
رادیاتور شیشه ای برای تولید حرارت در حمام بسیار مفید می باشد، فقط کافی ست قوانینی که حداقل فاصله از منبع آب را به شما توصیه می کند را رعایت نمایید.
رادیاتور های شیشه ای به دلیل خلاقیت و زیبایی که در ساخت آن به کار رفته است محصولی است که شایستگی نصب روی مناسب ترین فضاهای داخلی را دارند. این محصولات در ابعاد مختلف و به دو شکل افقی و عمودی قابل عرضه هستند که این موضوع باعث راندمان بالای این محصولات برای سازگاری بیشتر با دکوراسیون مشتری است. با توجه به تنوع پیشنهادات برای ابعاد، طرح ها و انواع مختلف حوله خشک کن ها و متعلقات در طرح ها و رنگ های مختلف امکان ساخت طرح های مدرن و زیبای بسیاری وجود دارد.
نحوه ی نصب رادیاتورشیشه ای بسیار آسان است، به طوریکه شما هر زمانی قصد جابجایی آن را داشته باشید، به آسانی قابل جابجایی است. معمولا روش نصب بیشتر رادیاتورهای شیشه ای با هم مشابه است. به نحوی که در قسمت پشت پنل های گرمایشی جای گیره هایی برای نصب رادیاتور وجود دارد. ابتدا باید بست هایی که رادیاتور روی آن قرار میگیرد، بر روی دیوار با استفاده از پیچ و رول پلاک نصب شود، سپس به راحتی میتوانید رادیاتور شیشه ای را روی دیوار نصب کنید.
در ساخت رادیاتورهای شیشه ای هیچ نوع تجهیزات جانبی که نیاز به مراقبت و تعمیر داشته باشد, به کار نمیرود. برخلاف سایر سیستم های گرمایشی که پس از چند ماه نیازمند سرویس کردن میباشند, رادیاتورهای شیشه ای به مراقبت و نگهداری نیاز ندارند و هزینه ای صرف نگهداری از آنها نمیشود.
هزینه هاي نصب رادیاتور های شیشه ای برقي بسيار کم است و در برابر هزينه سيستم هاي همرفتي بسيار کم است. در واقع نصب رادياتور شيشه اي نياز به متخصص ندارد. رادياتور شيشه اي جايگزين مناسب رادياتورهاي همرفتي مي باشد و براي کساني که مشکل لوله کشي دارند بسيار مناسب است.
منبع : سایت irandama
بسیاری از ما به طور پیوسته قیمت دلار را پیگیری میکنیم. نه به این خاطر که بدانیم چقدر امروز در بازار ارز سود یا ضرر کردهایم! بلکه این جستوجو ...
در سال 99 بیشتر از قبل کنار شما هستیم دوستان و همراهان همیشگی بسپار | رسانهصنعت ساختمان خدمات سایت بسپارشامل موارد زیر می باشد که این خدمات را می توانید بصورت مجزا ...
آشنایی با انواع رادیاتور اساسا رادیاتورها گرمای خود را از طریق تابش و جابجایی به هوای اتاق پس میدهند و معمولا ۱/۳ گرمای خود را از طریق تابش و ۲/۳ ...
با جدیدترین ایده ها و ترندهای طراحی آشپزخانه به ما بپیوندید. شاید شما یک جزیره، اجاق گاز بزرگتر یا یک طرح و شمای رنگی کاملا جدید را دوست داشته باشید. ...
کارخانجات کاشی و سرامیک فرزاد صنایع کاشی و سرامیک فرزاد با عنایت حضرت حق وهمت مسئولان و مدیریت این صنایع در سال۱۳۸۸ افتتاح و فعالیت خودرا در زمینه تولید کاشی و ...
تبلیغات تعریف آجر نسوز آجر نسوز نوعی آجر است که از خاکهای چینی و نسوز تولید شده و با ساختار مولکولی متراکم و ظریف در دمای بالای ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد ساخته میشود و ...
تبلیغات مراحل توليد موزاییک به شرح زیر می باشد: ۱)آماده كردن مصالح : الف ) سنگ ريزه (ريگهاي رنگي ): پس از استخراج سنگها از معادن مختلف آنها را به كارخانه آورده و ...
سنگ مصنوعی چیست؟ سنگهای مصنوعی از تركيب مجدد سنگهای طبيعی با مواد افزاينده ديگر بدست ميآيند كه به آنهـا وزن كمتري داده و در نتيجه نصب آنها سريعتر ميشود. براي ...